Facilitati portuare

1. Descrierea Terminalului

Terminalul Romcargo Maritim are o suprafata de 71.000 mp cu o deschidere la apa de 200m. Dana PL6 este situata in interiorul portului Constanta Sud, in apropierea Canalului Dunare-Marea Neagra, intr-un golf interior, oferind astfel conditii excelente de andocare a navelor indiferent de conditiile meteorologice.

Adancimea la cheu este de 7 m, pescajul maxim admis fiind de 6,5m, ceea ce permite navelor RO-RO de dimensiuni medii ( capacitate de max 1850 autotuirsme ) sa acosteze in dana noastra. Proiectele de dezvoltare a portului Constanta pentru anii 2013-2014 vizeaza insa o marire a pescajului maxim pana la 9,5m, permitand acostarea unor nave de dimensiuni mai mari.

Pe langa terminalul din dana PL6, Romcargo Maritim opereza si intr-un terminal secundar – Dana 120 – utilizat pentru navele cu pescaj mare (7-10m). Inaltimea cheului este in acest moment de 2,20m, avand realizata o rampa de acces care a coborat inaltimea cheului la 1,80m facilitand incarcarea si descarcarea mai usoara a navelor, indiferent de tipul lor.

2. Suprafata de stocare

Suprafata totala de stocare a celor doua terminale operate de Romcargo Maritim este de 105.000mp, ceea ce, conform standardelor uzuale, perimte stocarea simultana a 7.500 autoturisme. In functie de timpul mediu de stocare pe autovehicul, volumul de masini/an poate ajunge la 234.000 (in medie 1 saptamana de stocare/masina).

Zona de stocare este divizata in mai multe zone, avand functiuni specifice operatiunilor desfasurate in dana – receptie, inspectie, stocare, incarcare/descarcare.

Toate suprafetele sunt asfaltate si marcate corespunzator la standarde internationale oferind conditii optime de stocare a autovehiculelor.

3. Facilitati

Aferent suprafetei de stocare, exista toate facilitatile necesare functionarii la un standard ridicat : iluminare, canalizare, hidranti.

Intregul perimetru este protejat de garduri, paza fiind asigurata de personal specializat.

In interiorul danei se afla totodata si un complex de containere tip birou unde se afla personalul de lucru al companiei care gestioneaza operatiunile curente in dana.

Accesul catre terminalul Romcargo se poate face atat cu camioane de transport autoturisme cat si cu trenuri, existand o linie dubla si o linie simpla ce deservesc exclusiv dana companiei.

Terminalul se afla la numai 200 m distanta de poarta 10 a Portului, ceea ce faciliteaza un flux facil de autocamioane catre si din terminal.

Calea ferata permite primirea simultana a doua garnituri de tren de cate 20 de vagoane.

4. Personal

Personalul Romcargo numara in prezent 80 de persoane care deservesc exclusiv Terminalul din Portul Constanta. Personalul a fost instruit in terminale similare din Turcia si Grecia, pentru a beneficia de experienta unor companii straine.

In mod periodic, Romcargo Maritim organizeaza cursuri de pregatire si instruire cu personalul sau, in functie de nevoile specifice ale clientilor, pentru a garanta un standard ridicat de operare.